...
bemutatkozas-banner-02
Nedeczky Júlia bemutatkozás
Nedeczky Júlia

FŐOLDAL → BEMUTATKOZÁS

Nedeczky Júlia vagyok; hegymászó, pszichológus, zenész.

A hegyek és a hegymászás iránt 19 éves koromban köteleződtem el. Látszólag előzmény nélkül, egyik pillanatról a másikra ismertem fel, Hogy feladatom van a hegyekkel. Azt is tudtam, hogy ez az elköteleződés egy egész életre szól.

Érdeklődésem középpontjában a magashegyek álltak, és kezdettől fogva az a vágy hajtott, hogy a Himalájában nyolcezres csúcsot másszak (természetes módon, saját erőből, mesterséges oxigén használata nélkül). Sok szikla-, jég- és hegymászó tapasztalatszerzés után álmomat tíz év múlva, 2003-ban sikerült elérnem.

Magyar nőként elsőként állhattam egy
nyolcezres hegycsúcs tetején.

(Gasherbrum II. 8035 méter, Pakisztán, Karakorum-hegység)
Hegymászó társam Erőss Zsolt volt.

RIMG5783
bemutatkozas-nedecky-julia-c

Több magashegyi, nyolcezres hegy megmászására irányuló expedíción vettem részt, ezt követően 10 éven át túra- és hegyivezetéssel foglalkoztam, és jelenleg is aktívan gyakorlom a hegymászást.

Zenész

Művészi fogékonyságom a zenélésben fejeződik ki leginkább. Kiskoromtól kezdve tanulok zenélni. Felnőtt fejjel a klarinétot választottam, mint engem leginkább kifejező hangszert. Balkáni népzenét és klezmer dallamokat akartam játszani. A jazz-konzervatóriumot szaxofon szakon végeztem, jelenleg több formációban is játszom.

bemutatkozas-nedecky-julia-b
1039140

Pszichológus

Az emberek iránti fokozott érzékenységem korán megmutatkozott. Az emberi természet kutatása, a lélek feltérképezése, és a viselkedés megértése iránti kíváncsiság vezetett a pszichológus diploma, majd a szakképzések megszerzéséhez.

bemutatkozas-nedecky-julia-a
i46

Célom az egyéni élet megsegítése; a személy élethelyzetében és önismeretében (értékeiben, erősségeiben) való tisztánlátás támogatása, mellyel a személy képes lehet egy harmonikusabb és elégedettebb élet megteremtésére.