...
1-copy
zenesz-nedecky-julia-01-copy

FŐOLDALBEMUTATKOZÁS → ZENÉSZ

Zenész

Humán-művészi irányultságú családból származom, mindkét szülőm játszik hangszeren. Fontos volt számukra, hogy tanuljak zenét, így furulyán, fuvolán, és zongorán tanultam. Középiskolai tanulmányaim miatt egy időre felfüggesztettem a zenetanulást, ám röviddel később letisztult elhatározásom volt, hogy a zenélést komolyan akarom, és egy egész életen át.

Ekkor saját ízlésre már a klarinétot választottam. Egyszerre volt vágyam, hogy énekeljek, és a lelkemet fújjam át egy hangszeren. A klarinét hangszíne tökéletesen kifejezte a saját lelkivilágomat.

A klezmer zene fiatal korom óta vonzott, ahogyan a keleti és balkáni népek ritmus- és dallamvilága. Klasszikus alapokkal kezdtem a tanulást, majd hamar megkerestem azokat a lehetőségeket, ahol a saját ízlésemnek megfelelő zenét játszhattam.

Nyolc évet játszottam az orosz- és balkáni zenét játszó Vodku zenekarban, akikkel Európa szerte és Mexikóban is turnéztunk éveken át. Hat évet szaxofonoztam és énekeltem a balkáni zenét és többszólamú magyar, szláv énekeket megszólaltató Forgó népzenei formációban. Egy évet az emblematikus magyar alternatív zenét játszó Balaton zenekarban klarinétoztam és vokáloztam. 2011-ben kétestés koncertet adtunk elő az egykori Trabant zenekar tagjaival, ahol még Méhes Mariettával is visszautazhattam az időben. 

Az Odessza Klezmer Bandben és a Veszprémi Klezmer Bandben helyettesítő zenészként rendszeres fellépő voltam, a Zuboly és Zugoj zenekarban pedig alkalmanként vendég muzsikus vagyok. A Borravaló Klezmer zenekarral egy szezonon át klezmer zenét szólaltattunk meg az érdeklődő turisták számára a Budapest Dohány utcai zsinagógában. A projekt nagy sikernek örvendett.

Színházi zenészként dolgoztam hét éven át a Radnóti-színpadon, négy darabban is közreműködtem.
A Hoppál Mihály Bandben a mai napig játszom; Farkas Virág harmonikás-énekessel duó- és trió szerepléseket vállalunk, ahol klezmert, és filmzenéket szólaltatunk meg.

Egy nagyszerű francia zenész, Miquéu Montanaro különböző zenei stílusokat képviselő, körülbelül 25 zenészből álló, különleges alkalmakra létrehozott sprirituális és szakrális projektjében klarinétozom és szaxofonozom. A Városmajori Szabadtéri Színpad századik születésnapja ünnepére létrehozott és bemutatott, 100 év major, avagy az eszméimet nem cserélem című színdarab zenéjét szolgáltatjuk Farkas Virág és Misik Zoltán barátaimmal.

zenesz-nedecky-julia-02
1039152-copy

Végzettségek és zenei munkák:

2010: Zenész végzettség, jazz-műfaj jazz szaxofon, Bartók Béla Zeneművészeti Szakközépiskola és Gimnázium a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Gyakorlóiskolája

2004-2011: Vodku zenekar (klarinét és szaxofon)
2010-2011: Balaton zenekar (klarinét, szaxofon, ének)
2012-2018: Forgó zenekar (szaxofon, ének)
2013- Hoppál Mihály Band (klarinét, vokál)
2018- Borravaló Klezmer zenekar (klarinét) Zsinagóga-koncertek
2018- Farkas-Arday-Nedeczky trió

2005-2011: Radnóti Színház, színdarabok: Cseresznyéskert, Szentistvánnapi búcsú, Farkasok és bárányok, Alkony.

2021- Miqué Montanaro: Szakrális Ösvény Projekt, spirituális kirándulás
Provence hegyein: https://www.youtube.com/watch?v=SCG6Ftk--j0

- 2022. Városmajori Szabadtéri Színpad: 100 év major, avagy az eszméimet nem
cserélem https://fb.watch/fze5E_aQPC/

zenesz-nedecky-julia-03
zenesz-2